15 Eylül 2013 Pazar

Ev Yerleştirme Günü

Bu pazar ailecek evimizden çıkmadık çünkü bütün gün odaları yeniden tasarlayıp yerleştirmekle geçti. İşlerin çoğunluğunu sevgili eşim yaptı tabii. Eşim diye söylemiyorum emeğine sağlık harika bir iş çıkardı.
Gayet mütavazı bir 3+1'de oturuyoruz. Evin en küçük odasını okuma ve çalışma odası olarak tasarlamıştık. Geçen kış orayı daha verimli kullanabilmiştik ancak özellikle de bebek olduktan sonra çok daha sık çamaşır yıkama, kurutma ve ütüleme ihtiyacı doğduğundan kitaplarla dolu okuma odamız resmen çamaşır odasına dönmüştü. Daha aydınlık olan odayı oğlanın odası yapmıştık. Bizim yatak odamız ise evin en karanlık kalan odasıydı.
Bu eve taşındığımızdan beri gardıropları ayrı bir odaya koymayı istemiştim hep ama bir türlü denk getirememiştim. Sevgili ablamız ziyareti sırasında bizim çamaşır sıkıntısını görünce bize bir fikir verdi. Biz de bir şeyler katıp bugün artık fikirleri aksiyona dönüştürdük.
Gardıropları az ışık alan odada bıraktık. Oğlanın odasında duran fazladan tek kişilik yatağı o odaya aldık. Çamaşırlık, ütü masası ve ütüyü de oraya yerleştirdik. Artık çamaşırları aynı yerde serip, ütüleyip direkt dolaplarımıza kaldırabileceğim. Tabi burası aynı zamanda giyinme odası olmuş oldu.
Eskiden okuma odası olan küçük odayı ise bebek odası yaptık. Bir gün aldığımız önce emzirme işi için kullanabileceğim küçük ama sevimli koltuğu da buraya koyduk. Çok derli toplu fazlalık içermeyen güzel bir oda oldu. Fotoğraflarda henüz biraz dağınık.

Çalışma odasındaki Avrupa fiziki haritasını bebek odasında bıraktık.



En süperi ise uyuma, okuma ve oturma odasına dönüşen yatak odamız oldu. Üstelik eskisine göre çok daha fazla ışık alıyor. Artık daha aydınlık sabahlara uyanacağınız. Eskiden bebek karyolasının durduğu duvara kitaplıklar yerleştirdik. Rüzgar için aldığımız ay şeklindeki dekoratif ışığı kendimize sakladık ve yıldızlarla süsledik.




Karmaşanın içinde çocuklar da çok eğlendi.

Yorucu ama verimli bir pazar günü oldu.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder