26 Haziran 2014 Perşembe

Akşam Pikniği

Eskişehir'e yaz geç geldi ama artık geldi. Piknik yazın vazgeçilmezlerinden. Hafta sonu herkesin bir sürü planı, işi gücü oluyor. Ofisteki muhteşem organizasyon yeteneklerine sahip arkadaşlarım bir akşam pikniği düzenlediler.


Ekibin bir kısmı
Çocukla nasıl olur, uyku saati geçer mi huysuzluk yapar mı diye düşündüm ama gitmesek olmazdı. İyi ki de gitmişiz. Bizim oğlanın kankası Kerem ve ikizler Çınar ve Irmak da geldiler. Bir de Ali Ege'miz ve güzel Zeynep'imiz var. Onlar da geldi bizim minikleri oynattılar. Hepsi bütün akşam güzel güzel oynadı, köftelerini yediler, sonra da uyudular.






Piknik alanı olarak Yunus Emre Piknik Alanı'nı seçmişler. Girişte araçları bırakıyorsunuz, alan yeşillik üstelik su boyunda. Piknikçiler için üzeri kapalı sabit masalar yerleştirilmiş. Size yakılmış mangal getiriyorlar yani yanınızda mangal, kömür vs taşımanıza gerek yok. Çocuklar için oyun alanı da var.


Yere serilen kilim ve minderlerde yuvarlanan oğluş ve arkadaşları pek bir mutluydu.











Mangal başı
Arkadaşlar hiç bir şeyi unutmamış. Biberler, patlıcanlar közlendi. Önce beyaz etler sonra köfteler, sucuklar pişirildi. Kızlar bol salata yaptı, yanına içecekler alınmış. Neredeyse 25 kişiydik, dört tane masa hazırladık. Yemeği yedik, baktım mısırlar köze konmuş, çekirdekler çıkarılmış. Bir de üstüne semaverle çay geldi. "Piknik dediğin böyle olur" dedirttiler yani.






Rüzgarcık arabasında uyudu biz de biraz daha oturup sohbet ettik. Tabi ki akşama bolca çekilen özçekimler damgasını vurdu. En sonunda Ayşe ile Yasemin piknik alanının köpüşüyle bile özçekim yaptı.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder