26 Ocak 2014 Pazar

Eskişehir'in Akvaryumu Açıldı

Eskişehir'in ilk sualtı dünyası 25.01.2013'te ETİ sporsorluğunda açıldı. Biz de çalışanlar olarak öğlen arasında ilk ziyaret edenlerden olma şansını yakalamış olduk. 


Dev akvaryumlar Sazova Parkı'nın içinde kurulan hayvanat bahçesinin içinde ayrı bir tesise yerleştirilmiş. Oldukça geniş bir canlı çeşitliliği var. Ben en çok sahil kenarı konsepti ile yere kurulmuş iki büyük akvaryumu beğendim. Bu akvaryumlara yukarıdan bakabiliyorsunuz. Balıkları böyle izlemek çok keyifli.


Sualtı dünyası ilgi çok büyük.
İlk günden ziyaretçiler kuyruk olmuştu. Akvaryumların üzerine gerekli uyarılar yapılmış ama maalesef pek çok kişi balıklara flaş patlatmama uyarısına uymuyordu. Zaten çok narin olan discusların güzellikleri çok ilgi çekici ama bu narin hayvanlar birden gelip gözetleyen yüzlerce insan ve üzerlerine patlayan flaşlardan çok rahatsız görünüyorlardı.

Tesiste pek çok şey çok iyi düşünülmüştü. Örneğin Tanganika Gölü ekosistemi çok hoştu. Ortasına girip sanki akvaryumun içindeymişsiniz gibi tasarlanmış Koi akvaryumunun önünde ziyaretçiler fotoğraf çektirmek için sıra olmuştu. biz de eksik kalmadık tabi.


Tünel gibi tasarlanmış dev tuzlu su akvaryumu, içinde köpek balıkları geziyor.


İguana, timsah, yeşil şahmeran (yanlış hatırlamıyorsam) gibi bazı sürüngenlere de yer verilmiş ama onlar için düşünülen kafesleri yeterli bulmadım. Daha geniş düşünülmeliydi bence. Bir de ahtapot için ayrı akvaryum yapılmış, çok yalnız ve korkmuş görünüyordu. Belki ileride onlar için bazı geliştirmeler yaparlar. Ben şimdi buraya Rüzgar'ı götürmek için sabırsızlanıyorum. Bakalım beğenecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder