13 Mayıs 2014 Salı

Yılın ilk yelken tatili için hazırlıklar

Eşimle evlendiğimizden beri her yıl en az bir haftamızı Göcek'te yelkenli tekne kiralayarak geçiriyoruz. Yelkenli tekne ile tatilin avantajlarını ve güzelliklerini bir başka yazıya bırakalım. Gelelim bu yılki yelken seyri planlarımıza...

Geçen yıl yeni doğum yaptığım ve bebek çok küçük olduğu için Göcek'e eşimle birlikte gidemedik. Bu yılın heyecan verici tarafı ise ilk kez çocukla bu deneyimi yaşayacak olmamız. 19 Mayıs pazartesiye geliyor ve bu sayede 3 günlük bir Göcek koyları gezisi planladık. Geçen yıl da gidemediğimi düşünürsek bu seferki benim için özlenen bir tatil. Tabi ki beni düşündüren noktalar da var.


Teknede Güvenlik

Teknede çocuk güvenliği çok detaylı bir konu. Kısaca bahsetmek istersek küçük çocukları olanlar için vardevela tellerine germek üzere özel bir ağ veriyorlar. Böylece aradan düşme tehlikesi ortadan kalkıyor. Çocuğa uygun boyutta can yeleği giydiriliyor ve bir halatla yelek tekneye bağlanıyor ki hem hareket edebilsin hem de tekneden suya düşmesin. Bunlar okuduklarımız, izlediklerimiz, tekne kuralları vs bakalım gideceğiz, göreceğiz...



Güneşten Korunma

Daha önceki seyirlerimizde özellikle yabancı turistlerin çocuklarına giydirdiği mayolar dikkatimi çekmişti. Hepimiz kumda minik bikinisi veya şortuyla oynayan çocuklar görmeye alışığız. Aslında bu mayolar kaç faktör güneş kremi sürerseniz sürün uzun süre kullanmak için uygun değil. Çocukların dirseklerini ve dizlerini de kapatacak uzunlukta mayolar kullanılıyor.
Ben Rüzgar için 50 faktör korumalı güneş kremi aldım. Bebekler ve çocuklar için uzun kollu ve uv korumalı mayolar satan internet siteleri var ancak maalesef stoklarda bizim bedenimize uygun ürün yok şimdilik. Neyse ki bu seferki tatilimiz kısa ve kumsalda vs uzun vakitler geçirmeyeceğiz. İstediğim gibi bir ürün bulamazsam t-shirt ve şapka ile idare edeceğiz.

Yemek

Rüzgar artık bizim yediğimiz her şeyi yiyebildiği için yemek konusunu çok dert etmiyorum. Kendimi garantiye almak için yanımda tarhana ve hazır kaşık maması da götüreceğim. O kadar süre ve yola dayanmayacağı için yoğurt götüremem ama oradan cam kapta mayalanmış yoğurt alabilirim. Zaten koylarda da restoranlar var. Doğal tavuk yumurtası, köy ekmeği bile bulabiliyorsunuz.

Asıl en çok merak ettiğim bizim oğlanı seyir sırasında nasıl zapt edeceğimiz. Kendisi 3 sn'den fazla sabit duramadığı için 2-3 saat boyunca havuzlukta & kamarada nasıl oyalayacağız bakalım?

Döndüğümüzde yazılacak çok şey olacağını düşünüyorum. Bizi bekleyin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder